Najava 145. večiti derbi - Cripple Fight! - Fudbalski Tipovi - Fudbal

145. večiti derbi – Cripple Fight!

Nov 2013 | Dve Leve Noge, Fudbal Vesti | 0 komentara. Ostavi komentar!

Ovih dana sam na “netu” često naletao na ovu fotografiju kao najavu za predstojeći derbi. Ne znam da li se ova foto najava pojavljivala i ranije, ali čini mi se da je za ovaj večiti derbi apsolutno odgovarajuća. Idealno opisuje okršaj naših fudbalskih divova u 2013. godini po 145. put.

Večiti derbi - Cripple fight

Večiti derbi – Cripple fight

Šta možemo da očekujemo od naše najveće fudbalske utakmice, od utakmice nad utakmicama? Smem li da se usudim da kažem, “pa ništa posebno”? Ipak ne smem, jer u kakvim god da su problemima, kakvi god da su sastavi ljutih rivala, večiti derbi uvek, ali UVEK izaziva velika očekivanja (ne želim da otvorim pitanje da li su ta očekivanja realna, time ćemo se baviti posle utakmice…).

Crvena Zvezda

Slaviša "porn" Stojanović

Slaviša “porn” Stojanović

Od čega da počnem, od uprave kluba, od stručnog štaba (čitaj Slaviša Stojanović), od šampona, pečuraka, besparice… Ipak ću se baviti samo Stojanovićem (Džajićem i Čovićem smo se već bavili ranije, a na huligane koji su porazbijali automobile ne želim da trošim vreme i redove!). Smatram da je Stojanović najveća prednost Partizana u ovom derbiju. Takav kukavičkluk na klupi Crvene Zvezde nikada do sada nisam video. Njegov potez na Kup utakmici protiv Radničkog KG, da izostavi iz startne postave Savićevića, Mihajlovića i golmana Rajkovića je bila kap koja je prelila čašu. Na sve to dodajte neznanje, jer Zvezda igra bez ikakve taktike, bez ikakvog plana, oslanja se na individualne sposobnosti Ninkovića, Daude i još ponekog, u zavisnosti ko bljesne u tom trenutku. Odbrana skroz nesigurna (svejedno je ko igra u zadnjoj liniji), sredina terena ako ne igra Ninković kao da ne postoji, a u napadu aspolutna sloboda za Daudu (opravdano po mom mišljenju) i Mrdja ili Kasalica, uglavnom da bi odvalčili pažnju štopera Daudi…

Partizan

Vuk "nismo iskoristili šanse" Rašović

Vuk “nismo iskoristili šanse” Rašović

Posle sramotne utakmice sa Novim Pazarom u prvom kolu, odbijao sam da gledam Partizan (sve je posle u Evropi došlo po svoje…). Kako je Stojanović najveća prednost Partizana, tako je Vuk Rašović prednost Crvene Zvezde. S jednom razlikom, Rašović je ipak imao hrabrosti da gurne u vatru mladog Živkovića što mu se i vratilo (i dobra forma Jojića, ali ne njegovom zaslugom). Odbrana, takodje, nesigurna (Ostojić bez samopuzdanja, penzioner Obradović igra zato što mora i Stanković koji je, po mom skromnom mišljenju, zalutao u Partizan), na sredini terena jedina svetla tačka je Jojić (bar je tako poslednjih mesec dana), Ilić je još od prošle sezone u penziji, a Djemba Djemba još uvek igra toplo-hladno, u napadu osim mladog Živkovića više ne vredi pominjati nikoga (kao što sam namerno izostavio Onjila u Zvezdi, tako namerno izostavljam i Fofanu u Partizanu!?!).

Odavno večiti derbi nisu vodili ovako “nestručni” stručni štabovi! Posle svih alKosana, Dostanića, Vermezovića i Ješića, trenutni stratezi na klupama večitih su na dobrom putu da upropaste još jedan derbi! Otuda i naslov najave Cripple Fight, jer što se “klupe” tiče ovo je borba nesposobnjakovića (ipak je previše grubo da bukvalno prevedem…)!

Ja se oslanjam na inspiraciju samih aktera na terenu. Ninković, Dauda, Milijaš. Ilić, Jojić, Živković ipak imaju dovoljno znanja i snage da nam ovaj derbi učine itekako interesantnim.

Još jedna zanimljivost, još od 2005. godine na Marakani nije bilo nerešenog rezultata na večitom derbiju (1-1, 124. derbi kada je Nadj slomio ruku Dušanu Basti). Nadam se da ni sada neće biti kalkulantskog fudbala, već da će se juriti pobeda na obe strane!

Na kraju da poručim svima, sutra na stadionu Crvene Zvezde u 18:00h: “Cripple Fight!!!”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Povezane vesti:


Koreografija u čast Eusebija Benfika 2-0 Porto / Golovi / 12.01.14.
145 veciti derbi 145. Večiti derbi – Crvena Zvezda 1-0 Partizan / 02.11.13.
Kad Rumuni igraju gradski derbi!
dusan Derbi je, razumite
Partizan - Crvena zvezda - Veciti derbi Večiti derbi – večita borba za slavu


Komentari