Barsa našla novo čudo od deteta... - Fudbalski Tipovi

Barsa našla novo čudo od deteta…

Jan 2013 | Fudbal Vesti | 0 komentara. Ostavi komentar!

Leo Mesi je u najboljim igračkim godinama, a u čuvenoj školi fudbala Barselone već spremaju naslednika za nezadrživog argentinskog driblera. Južnokorejski biser Sung Vu Li ima samo 15 godina (rođen 6. januara 1998. godine) i sjajnim partijama u kadetima B Barselone neodoljivo podseća na Mesija.

Vu Li je 2012. godinu završio sa četiri postignuta pogotka u meču sa Tortosom (7:0), da bi isti golgeterski učinak imao i u prvom duelu u Novoj godini protiv Kornelje (8:1). U poslednje tri utakmice 11 puta je pogađao mreže rivala, a kako navode katalonski mediji, po stilu igre neodoljivo podseća na Mesija.

Supertlalentovani Korejac stigao je Barselonu pre godinu i po dana. Kažu da je više od ubice. Oni koji ga porede sa najboljim fudbalerom planete tvrde da je Vu Li izuzetno brz, đavolski intelingentan u igri sa loptom i bez nje, nezadrživ u duelima “jedan na jedan”… Idol mu, međutm, nije Leo, već sunarodnik Park Đi Sung, bivše krilo Mančester jaunjteda, a sada uzdanica Kvins Park Rendžersa.

Skauti Barselone zapazili su Sung Vu Lija na “Danone kupu” u Južnoj Africi. Poslednji test prošao je na “Kupu Katalonije” koji je organizovala škola fudbala Hrista Stoičkova. Li je igrao za korejski nacionalni tim ispod 12 godina koji je savladao Barsu sa 3:2. Njegova adaptacija bila je teška zbog jezika, ali je vremenom postao ljubimac saigrača. Postigao je 38 golova na 29 utakmica u pionirima, a trenutno briljira u kadetskom uzrastu.

Zapamtite ime Sung Vu Li! Možda će se jednog dana izgovarati sa strahopoštovanjem kao što danas širom planete odzvanja ime čarobnjaka sa loptom Lionela Mesija.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Povezane vesti:


Ovako Dani Alveš odgovara na rasizam Ovako Dani Alveš odgovara na rasizam
Upozorenje, slika može uplašiti ljude sa slabim srcem
Sančez se obrukao na utakmici Kupa Kralja Sančez se obrukao na utakmici Kupa Kralja
El Klasiko Planeta staje, počinje El Klasiko
Pike i mali navijač Pike zastao i ulepšao dečakov život


Komentari