BIZARNO: Nikola Maksimović igrač Apolona!? - Fudbalski Tipovi

BIZARNO: Nikola Maksimović igrač Apolona!?

Jan 2013 | Fudbal Vesti | 0 komentara. Ostavi komentar!

Neverovatno. Posle sednice Upravnog odbora Crvene zvezde javnosti je predočeno da je Nikola Maksimović već pola godine igrač kiparskog Apolona!?

 

ma li kraja iznenađenjima?

Svakog dana iz Crvene zvezde stigne neka “jaka” informacija, ali ovo niko nije očekivao: Nikola Maksimović igrač je Apolona sa Kipra i to od 17. septembra 2012. godine!?

“Upravni odbor naložio je nadležnim službama da po ugovoru postupe”, navedeno je u saopštenju posle treće sednice Upravnog odbora crveno-belih održane u subotu, a ista je trajala od 9, pa skoro do 15 časova.

Dugo već priča se i piše o tome da je Maksimović proletos prodat menadžerskoj agenciji čiji je vlasnik Pini Zahavi, odnosno da je klub zauzvrat dobio novac neophodan za UEFA licencu za sezonu 2012/13. Do danas više pisalo o tome da li je Zahavi u potpunosti otkupio ugovor igrača i tako ga otuđio od Crvene zvezde ili je Maksimovićev ugovor poslužio kao neka vrsta garancije da će pozajmica biti vraćena onog trenutka kada on bude prodat.

A, onda neočekivani obrt: Nije ni jedno, ni drugo – Maksimović je od kasnog leta prošle godine igrač Apolona, a nastavio je da igra u Crvenoj zvezdi i pojavio se prvog dana priprema 9. januara kao da je sve u savršenom redu. Čak je i izjavio da je igrač Zvezde i da ne zna ništa o klauzulama koje su potpisivali njegovi menadžeri, agencija Zahavija i prethodno rukovodstvo.

Detalji oko toga kako je ovo moguće, da je Maksimović igrač kiparskog kluba, nisu saopšteni posle UO, a trener Crvene zvezde Aleksandar Janković u razgovoru za MONDO kaže da je i sam iznenađen, pa i blago šokiran.

“To su stvari za koje nisam znao do danas, da je Maksimović igrač Apolona je sasvim nov momenat i za mene! Da ne kažem da sam šokiran… Nisam imao nikakve dileme oko toga da li će putovati u Antaliju ili ne kada sam čuo da nije igrač Crvene zvezde, odnosno da je uveliko prodat”, rekao je Janković i dodao da nije upoznat u detalje ovog nestvarnog fudbalskog “dila”, ali…

“Ne znam otkud sada te informacije i kako se ranije nije znalo, znam samo da se dokumentacija oko njegovog ugovora sakupljala u hodu i da su neke stvari oko tog famoznog otkupa ugovora proletos stigle naknadno. Kada je klub dobio informaciju da je on već prodat, lako smo zaključili da na njega ne računamo”.

Nikola Maksimović došao je u Crvenu zvezdu prošle zime iz užičke Slobode i odmah zauzeo mesto u centru odbrane kod Roberta Prosinečkog, a uz Duška Tošića. Kada je isticao rok za isplatu dugovanja bivšim igračima i trenerima, na čemu insistira UEFA, Crvena zvezda se u jeku besparice 31. maja našla u bezizlaznoj situaciji i odlučeno je da se Maksimovićev ugovor žrtvuje za pokušaj da se klub posle pet godina domogne Evrope.

Ironično, taj pokušaj propao je upravo greškom Maksimovića u nadoknadi vremena revaš susreta poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, kada je defanzivac Zvezde promašio loptu i potom se dogodio još nepotrebniji start Boban Bajkovića nad Ludovikom Obranjakom, penal, pogodak Joana Gufrana, ispadanje sa bele tačke u par sekundi pre kraja…

Iako je tačno da Maksimovića (21) verovatno niko nije pitao da li želi da bude deo ovakve farse, to što nije u vlasništvu Crvene zvezde očigledno se odrazilo na njegove igre jesenas, a sve je kulminiralo njegovom prema mnogim ocenama nekolegijalnom kretnjom kod drugog gola Abubakara Oumarua u pobedi Vojvodine na “Marakani”.

Sve, sve… Ali, da je igrač Apolona?

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Povezane vesti:


Fudbal u 2013. godini Fudbal u 2013. godini
Nameštaljka veka Nameštaljka veka
Neverovatna fudbalska priča Neverovatna fudbalska priča
Tim Kejhil Tim Kejhil ušao u istoriju najbržim golom
Fudbal i marihuana ne idu zajedno Fudbal i marihuana ne idu zajedno


Komentari