Crvena Zvezda najavljuje istupanje iz Superlige! - Fudbal Vesti

Crvena Zvezda najavljuje istupanje iz Superlige!

Aug 2013 | Fudbal Vesti | 0 komentara. Ostavi komentar!

Superliga Srbije ne može bez kontroverzi. Nakon današnje “sprdnje” od utakmice izmedju Partizana i Novog Pazara, Crvena Zvezda je izašla sa saopštenjem gde traži ostavku predsednika Fudbalskog Saveza Srbije i preti istupanjem ukoliko se to ne desi!

Saopštenje sa zvaničnog sajta Crvene Zvezde prenosimo u celosti:

Novo prvenstvo Srbije koje pretenciozno nosi naslov “Superliga” donelo je skandal već u jednoj od prvih utakmica 1. kola.

Manir Crvene zvezde nije da se bavi tuđim utakmicama i greškama koje se događaju u njima, ali na “matricu” koja je uhodana već godinama, i koja se neskriveno upotrebljava već od samog starta – više neće da ćuti, pa makar se radilo i o najvećem rivalu Partizanu.

Meč Partizan – Novi Pazar, koji je na sreću mogao da prati širi auditorijum preko TV ekrana, pokazao je sve ono na šta je ukazivao naš klub svih prethodnih sezona. Brutalna pljačka u kojoj je ovoga puta oštećen prvoligaš iz Novog Pazara, samo pokazuje ono što već cela Srbija zna. Nekadašnji predsednik Partizana, sada sa titulom predsednik FSS, Tomislav Karadžić još večeras mora da podnese ostavku na tu funkciju, jer je ovo možda i poslednji ekser koji je zakucan u kovčeg u kome se nalazi figurativno rečeno – srpski fudbal. Apsurdna situacija u kojoj je već nakon nekompletnog 1. kola ovo prvenstvo potpuno neregularno, dovodi nas do toga da ne tražimo, NEGO ZAHTEVAMO POD HITNO, ostavke Tomislava Karadžića i svih njegovih saradnika.

Utakmica u kojoj je Novi Pazar poražen, zapravo je bila neregularna već i pre njenog početka, činjenicom da je pod okriljem “regularnosti” taj tim morao na teren nekompletan, i bez rezervnih igrača. Ni to nije bilo dovoljno, pa su se nadovezale skandalozne odluke glavnog sudije, koji je svojim greškama ili namerom direktno poklonio penal Partizanu, isključenje gostujućem igraču, a kasnije priznao i potpuno neregularan gol Luke u 89. minutu, kojim je Patizan konačno i “pobedio”

Crvena zvezda više neće da ćuti na sve “marifetluke” Tomislava Karadžića. Ćutali smo kada je kao predsednik FSS slavio titulu sa našim rivalom, ćutali smo i kada je ponovo po oprobanom receptu i takozvanim “tablicama” početak šampionata učinio identičnim kao i svih prethodnih godina. Ćutali smo i kada su naši rivali tokom jedne sezone igrali više “prijateljskih” utakmica, u kojima su bodovi bili obezbeđeni, a da nismo ni videli “takmičarski” fudbal u njima. Narod za takve klubove ima naziv “filijale”. Ćutali smo i kada su bez ikakvih konsultacija, u više rangove promovisani klubovi mimo svakog kriterijuma i važećih pravila, a zarad “dobrobiti srpskog fudbala”. Više nećemo da ćutimo, nećemo ni da ostavljamo javnosti da donese svoj sud, niti da čekamo da “reaguju” razne komisije i dodeljuju nedovoljne ocene sudijama i delegatima Bogoljuba Stepanovića, čiju hitnu ostavku takođe zahtevamo. Ne!

Mi tražimo da Karadžić, Stepanović i njihova “svita” podnesu ostavke, i tako započnu proces oporavka srpskog fudbala, koji je na najnižim granama od kada se on i igra na ovim prostorima. Ukoliko se to ne dogodi odmah, ovo prvenstvo smatraćemo već sada neregularnim i najavljujemo istupanje iz ove lige, jer u njoj, iako donosimo najveće posete na stadionima širom cele zemlje, očigledno služimo samo kao dekor za ulepšavanje tuđih istorija. Da ovakva reakcija nije prazna pretnja pokazaćemo i naredih dana konkretnim akcijama, jer u ovome više ne želimo da učestvujemo!

FK Crvena zvezda

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Povezane vesti:


Milijaš kao Mihajlović
Milijaš nominovan za najgori korner Milijaš nominovan za najgori korner
Delije trenirale pre utakmice – na šahovskoj partiji u parku
Grb Crvene Zvezde Grb Crvene Zvezde za ‘Ginisa’
Anđus Voditelj Anđus ucenjivao trenera Zvezde Stojanovića


Komentari