Derbi je, razumite

Derbi je, razumite

May 2013 | Fudbal Vesti | 0 komentara. Ostavi komentar!

Četrnaestogodišnji Dušan Savić je baš pred derbi morao da radi kontrolni zadatak iz matematike. I, bio bi to jedan posve običan kontrolni zadatak da mladi Savić nije na poleđini svog rada napisao poruku nastavnici zašto nije baš najbolje uradio postavljene zadatke.

 kontrolni

“Nastavnice, radio sam ovaj kontrolni pod pritiskom zato što će derbi u subotu”.

Ovakva iskrenost se ne sreće često. Mi smo gotovo i zaboravili kako život ume da prija kada smo iskreni, a Dušanu je prijao i nastavnicin odgovor. Napisala mu je “OK!” i – dala trojku.

Čitava ova priča vrlo brzo je dospela i do rukovodstva crveno-belih. Na Marakani su ugostili Dušana Savića, njegovu majku Zoricu i 17-godišnjeg brata Miloša, a hrabost i originalnost učenika nagradio je Zvezdin kapiten: Nenad Milijaš mu je uručio dres sa brojem 12.

Zorica Savić kaže da je bila vrlo iznenađena ovakvim postupkom svog mlađeg sina, ali da je to zapravo i ne čudi imajući u vidu koliki je Zvezdaš.

dusan

“Bila sam iznenađena kada sam to videla, jer je Dušan vrlo vaspitano i stidljivo dijete. Od starijeg sina bih to očekivala, ali od njega ne. On uvek ima tremu na kontrolnim iz matematike. Dobija dvojke i trojke, a sada je bio posebno nervozan. Znam, jer sam videla kako je gledao utakmicu sa OFK Beogradom”, rekla je Dušanova mama.

A Dušan? On je obećao da će sledeće godine imati najvišu ocenu, ali samo – ako Zvezda dobije derbi.

“Obećao sam ukućanima da ću, ako Zvezda pobedi, naredne godine imati peticu iz matematike. Verujem u pobedu i ubeđen sam da će Milijaš da presudi. Nisam ni znao da je moj kontrolni dospeo u javnost. Kada nam je nastavnica delila kontrolne zadatke samo se smejala kada je pročitala moje ime. Koliko sam čuo, ona je to i objavila na društvenim mrežama”, poručio je mali Dule Savić.
Njegov brat Miloš, i sam veliki navijač Zvezde, znao je šta će biti na čuvenom kontrolnom.

“Rekao mi je na dan kontrolnog šta će da uradi. Nije me iznenadio, jer smo veliki Zvezdaši”, otkriva stariji brat.

Poput Dušana Savića, poruku za nastavnicu imali su i u Crvenoj zvezdi:

“Molimo nastavnicu matematike dečaka Dušana Savića da u prvim danima naredne nedelje ima razumevanje za eventualnu nespremnost Zvezdaša na časovima matematike. Razumite Dušana, tenzija i prisak su veliki”, poručili su iz kluba sa Marakane.

Derbi je.

Razumite.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Povezane vesti:


Koreografija u čast Eusebija Benfika 2-0 Porto / Golovi / 12.01.14.
145 veciti derbi 145. Večiti derbi – Crvena Zvezda 1-0 Partizan / 02.11.13.
145 veciti derbi 145. večiti derbi – Cripple Fight!
Kad Rumuni igraju gradski derbi!
Partizan - Crvena zvezda - Veciti derbi Večiti derbi – večita borba za slavu


Komentari