Igrač Tahitija bio turistički vodič Toresu na medenom mesecu - Sportske Vesti - Fudbalski Tipovi

Igrač Tahitija bio turistički vodič Toresu na medenom mesecu

Jun 2013 | Fudbal Vesti | 0 komentara. Ostavi komentar!

Efraim Antonio Araneda Estaj. To ime vam baš i ne znači mnogo, zar ne? Ne znači mnogo ni reprezentativcima Španije. Verovatno ni ne znaju za njega, iako ima 35 godina i prilično dugo se bavi fudbalom.

torres

Rođen je u Čileu, a tokom svoje karijere dobio je i francusko državljanstvo, sasvim dovoljno da nastupate za reprezentaciju Tahitija, koja zapravo predstavlja “nacionalni tim Francuske Polinezije”.

Ali, “Čiko”, kako mu glasi nadimak, nije uvek imao posla kao fudbaler. Kada je emigrirao iz svoje domovine, na Tahitiju je jedno vreme radio kao turistički vodič. I baš 2007, dok je obavljao posao turističkog službenika na aerodromu u Olali, na Tahitiju, najvećem ostrvu Francuske polinezije, za gosta o kome je brinuo – dobio je Fernanda Toresa.

 

araneda torres

Španski napadač je tog leta 2007. stigao na Olalu u pratnji supruge. Rešili su da baš na Tahitiju provedu svoj medeni mesec, a “Čiko” im je bio turistički vodič.

Nedugo nakon toga, “Čiko” je počeo da živi u pravoj bajci. Postao je reprezentativac zemlje koja ga je prihvatila. A ta zemlja je dobila reprezentaciju koja je svojim igrama stekla pravo da zaigra na Kupu konfederacija.

Šest godina posle prvog susreta sa španskim napadačem na aerodromu i ture u kojoj mu je bio vodič, “Čiko” se našao na slavnoj brazilskoj Marakani. I to u opremi reprezentacije Tahitija, koja se namerila na Španiju, aktuelnog prvaka sveta. Povreda ligamenata sprečila je Efraima Antonija Aranedu Estaja da zaigra protiv Toresa i ostalih Španaca, ali ga nije omela da se priseti ne tako davne prošlosti.

“Voleo bih da razmenim dresove sa Fernandom posle utakmice. Bilo bi sjajno da me se seti”, priželjkivao je “Čiko” uoči ovog meča.

Ne znamo da li ga je Tores prepoznao, niti da li su razmenili dresove. Ali, bilo bi baš dobro da je ispalo baš kako je bivši turistički vodič sanjao da će biti, zar ne?

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Povezane vesti:


Igrači Čelsija snimili fantastičnu relklamu
Tores lob Sjajan lob i gol Tores-a protiv Rubina
Ferdinand namerno spotakao Toresa, ali izbegao kaznu


Komentari