Hoće li srušiti stadion Kaljarija

Hoće li srušiti stadion Kaljarija?

Feb 2013 | Fudbal Vesti | 0 komentara. Ostavi komentar!

Tradicionalno odlična pred svojim navijačima, ekipa Kaljarija ove sezone ima drugi najgori učinak kod kuće u Seriji A, a razlog ovome je to što je ova ekipa do sada odigrala samo dve utakmice na svom stadionu na kojima je navijačima bio dozvoljen slobodan ulaz.

Arenas

Zbog loše izgrađenih tribina, Kaljarijev “Arenas” stadion ne ispunjava bezbednosne standarde Serije A, pa se zato stanje stadiona proverava iz meča u meč, i komisija Serije A svake nedelje donosi posebnu odluku o tome koliko će navijača biti pušteno da prisustvuje meču. Predsednik kluba, Masimo Celino, se nalazi u otvorenom ratu sa zvaničnicima, a svoj klub je već koštao tri boda u utakmici protiv Rome kada je, uprkos izdatoj zabrani o prisustvu navijača, naredio da se karte za taj meč prodaju, što je rezultovalo automatskom pobedom za Rimljane.

Cela situacija je doživela kulminaciju prošle nedelje, kada je Celino, zajedno sa gradonačelnikom i zvaničnikom zaduženim za javnu izgradnju, uhapšen zbog optužbi za prevaru i nepoštovanje bezbednosnih normi pri izgradnji stadiona. Zavisno od ishoda sudskog procesa, moguće je da će “Arenas” biti proglašen nelegalno izgrađenim objektom, što bi dovelo do njegovog rušenja.

Ono što je trenutno sigurno je da Kaljari ima jako male šanse da dobije dozvolu za puštanje navijača na stadion za svoj sutrašnji meč sa Torinom, što znači da će ovaj meč najverovatnije biti odigran bez prisustva publike.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Povezane vesti:


Kup Konfederacija - Brazil 2013 Italija 2-4 Brazil 22.06.13. 3. kolo Kup Konfederacija
Kup Konfederacija - Brazil 2013 Meksiko 1-2 Italija 16.06.13. Kup Konfederacija 1. kolo
Presiozi Predsednik Đenove napao novinara i razbio mu kameru!
Frančesko Toti: 20 godina od svog debija za Romu…Bravo majstore
Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014 Malta 0-2 Italija 26.03.13. SP 2014 Kvalifikacije


Komentari