Udario sam Risea palicom za golf

Ispovest Belamija: Udario sam Risea palicom za golf

Jun 2013 | Fudbal Vesti | 0 komentara. Ostavi komentar!

Bivši napadač Liverpula a sadašnji Kardifa, Kreg Belami, je u svojoj autobiografiji konačno otkrio detalje sukoba između njega i Džona Arnea Risea, koji se završio tako što je Velšanin svog tadašnjeg saigrača napao palicom za golf:

– Bili smo na trening kampu pred utakmicu Lige šampiona protiv Barselone. Rafa Benitez nam je dao slobodno veće, tako da sam izašao zajedno sa Riseom, Finanom i Hipijom. Rise je takav da misli da zna da radi skoro sve, čak i stvari u kojima je realno očajan. Bilo smo na večeri u restoranu gde je bilo karaoke veče, i nagovarao sam ga da peva. Rekao sam mu da bi trebalo da peva nekoliko puta, ali se on na kraju naljutio i prodrao se na mene: “Neću da j***** pevam.”. Rise je ubrzo otišao, a ja sam, kako je veče odmicalo, pio sve više, i sve više me je tištilo to što se desilo – stoji u Belamijevoj autobiografiji.

Iako sve ovo deluje kao bezazlen incident, situacija je ubrzo postala ozbiljna:

– Tada sam bio takav da nisam znao da kontrolišem bes, posebno ako me neko obruka pred drugim igračima. Osim toga, stvarno se užasno ponašam kad pijem. Ne znam mnogo ljudi koji su, kad su pijani, nepodnošljiviji nego ja. Kada sam se napio dovoljno, rekao sam Finanu da moram da nađem Risea. On mi je rekao da zaboravim čitavu stvar, ali sam se samo još više iznervirao “Crvenokosa p*****! Ne sme tako da priča sa mnom!”. Na kraju smo otišli do sobe, gde su se nalazile naše palice za golf. Zamahnuo sam par puta, vežbe radi, a onda krenuo da tražim Risea – napisao je Velšanin.

– Otišao sam do njegove sobe i pokucao. Pošto niko nije otvorio, sam sam ušao i upalio svetlo. Rise, koji je to tada spavao, je pokrio oči, a ja sam ga udario palicom po zadnjici. Sada mi je muka kada na to pomislim. Nakon toga smo počeli da se svađamo ali, na sreću, nisam bio toliko pijan da ga još udarim. Ubrzo sam otišao. Posle par minuta, Finan se našao na mojim vratima. Rekao mi je da požurim, da su Rafa Benitez i Pako Ajesteran, njegov pomoćnik, u prizemlju. Pomislio sam “O, s****, sad sam gotov”. Ali, iznenadilo me je ono što sam zatekao kada sam sišao – tvrdi Belami.

– U prizemlju hotela je sve bilo polupano. Rafa i Pako su sedeli na sofi i izgledali potpuno izgubljeno. Rafa je na kratko popričao sa mnom o onome što se desilo između mene i Risea, a ja sam mu rekao svoju verziju, i naglasio da ga nisam jako udario. Ipak, trener nije imao previše vremena da se bavi sukobom između mene i Risea, s obzirom na to da su drugi igrači polupali prizemlje. Ni dan danas ne znam šta se tačno desilo te noći, ali znam da je bio lud izlazak, i da je Dudek odbio da napusti jedan bar nakon prestanka radnog vremena, zbog čega je Rafa morao da ode do lokalnog zatvora i izvuče ga odatle. Sve u svemu, mislim da bih prošao mnogo gore da su se drugi igrači ponašali normalno te noći – zaključio je Belami.

Inače, ceo ovaj incident nije negativno uticao na igrače Liverpula, pošto su u svom narednom meču savladali Barselonu u gostima rezultatom 2:1, a strelci su bili upravo Belami i Rise. Velšanin je svoj pogodak čak proslavio imitiranjem zamahivanja palicom za golf, a revanš meč na “Enfildu” je završen rezultatom 1:0 za Barsu, pa su “Crveni” prošli dalje.

Liverpul je te sezone stigao do finala Lige šampiona, gde je poražen od Milana.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Povezane vesti:


Ovako Dani Alveš odgovara na rasizam Ovako Dani Alveš odgovara na rasizam
Upozorenje, slika može uplašiti ljude sa slabim srcem
Sančez se obrukao na utakmici Kupa Kralja Sančez se obrukao na utakmici Kupa Kralja
El Klasiko Planeta staje, počinje El Klasiko
Pike i mali navijač Pike zastao i ulepšao dečakov život


Komentari