Kako će se tek Eurobasket igrati - Košarka Vesti

Kako će se tek Eurobasket igrati

Aug 2013 | Fudbal Vesti | 0 komentara. Ostavi komentar!

Kakav ćemo to Eurobasket gledati kada na prijateljskim mečevima “pršti” na sve strane! Pre par dana na turniru u Sloveniji, na meču izmedju Slovenije i Turske videli smo pravi bokserski okršaj Gorana Dragića i Doguša Balbaja, a oni će imati i konkurenciju u Litvancu Linasu Kleizu.

Naime, doskorašnji NBA igrač, a od iduće sezone član Fenerbahčea, laktom je grubo odgurnuo Belgijanca Žan Marka Mvemu, a zatim ga i pogodio loptom dok je ovaj ležao na zemlji.

Verovatno zbog činjenice da je meč igran u Kaunasu, kao i da između Litvanaca i Belgijanaca nema neke “istorije” netrpeljivosti i košarkaškog rivalstva, incident je ostao na tome. Gostujući igrači nisu želeli da se obračunavaju.

Do početka Eurobasketa u Sloveniji (4. septembra), ne bi trebalo da iznenadi još neka slična priča, a mi se samo nadamo da će izabranici Dušana Ivkovića zadržati dosadašnji stepen discipline i sportskog ponašanja…

Inače, Litvanci su u za njih atipičnom meču savladali Belgiju rezultatom 66:53. Jonas Valančunas bio je najefikasniji sa 20 poena. Kleiza je za 22 minuta zabeležio svega tri poena i tri skoka, uz tri izgubljene lopte.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Povezane vesti:


Eurobasket – Dudina zamka


Komentari