Klub otkazao utakmice, važniji im akademski status igrača

Klub otkazao utakmice, važniji im akademski status igrača

Mar 2013 | Fudbal Vesti | 0 komentara. Ostavi komentar!

Košarkaški klub “Sava” iz Beograda odlučio je da do daljeg otkaže sve utakmice tog kluba zbog toga što veliki broj igrača ima nedovoljne ocene u školi. Trener kluba za MONDO objašnjava zašto je to urađeno.

Važno obaveštenje

Fotografija obaveštenja o otkazivanju utakmica danas je “prozujala” Internetom, pošto zvuči neverovatno da se i tako nešto dogodi u zemlji Srbiji.

Trener Miloš Ristić za MONDO kaže KK “Sava” radi program školovanih sportista kojima je škola na prvom mestu i da postoje već 13 godina.

Klub je otvoren zbog činjenice da je veliki broj naše dece išao u Ameriku da igra košarku i ide u školu jer adekvatni program kod nas nisu postojali.

U KK “Sava” imaju treninge pre i popodne sa profesionalnim trenerima, a oni konstantno proveravaju i ocene u školi i vladanje učenika.

“Trudimo se da budu što bolji – jedinice i dvojke se ne tolerišu. Ako hoće da se bave sportom moraju da shvate da imaju odgovornost”, objašnjava Ristić.

Članovi kluba su deca koja pohađaju škole u svim krajevima Beograda, a nekoliko njih ima loše ocene.

“Smatramo da nisu razumeli važnost škole i došli smo na tu odluku da deca neće igrati. Zamolićemo Košarkaški savez da nam odlože utakmice od ponedeljka u nadi da će ih naši košarkaši u najskorije vreme sanirati”, kaže trener.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Povezane vesti:
Komentari