Lazar Marković - ipak Benfika

Lazar Marković – ipak Benfika

Jan 2013 | Fudbal Vesti | 0 komentara. Ostavi komentar!

Italijani prenose da su Juventus i Inter izivisili za srpskog vunderkinda jer se danas završavaju pregovori o Markovićevom transferu u Lisabon

Lazar Markovic

Lazar Markovic

Ni Čelsi, ni Inter, već Benfika! Italijanski (Tutosport) i portugalski (O Žogo) mediji prenose da je Lazar Marković na korak od prelaska u Benfiku i da se danas vode završni pregovori. Iako su na Markovića oko bacili i Inter i Juventus i iako se spekulisalo da već ima sve dogovoreno sa Čelsijem, najverovatnija opcija je da će obući dres slavnog lisabonskog kluba.

Prema nekim informacijama, Partizan je odavno izgubio pravo na Markovića kao što je to bio slučaj sa Nastasićem (Ramadani – Fiorentina) ili Maksimovićem u Zvezdi (Zahavi – Apolon), jer su uzeli milionsku pozajmicu od menadžerske agencije Pinija Zahavija i pritisnuti lošom finansijskom situacijom u klubu, prodali Zahaviju prava na Markovića. On se i dalje vodi kao klijent agencije u vlasništvu Falija Ramadanija, pa izgleda da dva poznata menadžera završavaju transfer i da je Partizan nemoćan u celoj priči.

Benfika bi navodno kupila polovinu Markovićevog ugovora za sedam miliona evra, što je čest model kada su portugalski velikani poput Benfike ili Porta u pitanju, a kasnije bi se razgovaralo i o drugoj polovini ugovora. Inače, Zahavi ima sjajne veze u Portugaliji gde je posredovao u mnogim transferima Porta, Benfike i Sportinga. Posebno je čest gost na utakmicama Benfike. Da napomenemo da je letos iz Partizana odveo kapitena omladinskog tima Luku Stojanovića u Sporting. Mnogi portugalski igrači su njegovi klijenti. Posredovao je i u transferu Davida Luiza iz Čelsija u Benfiku, kada je kao kusur u suprotnom pravcu otišao Nemanja Matić.

Slavni klub iz Lisabona se čini kao dobra odskočna daska za Markovića na putu ka nekom od najvećih evropskih klubova, pre svih Čelsija jer to je ono što žele i i igrač i Zahavi. Dolazak Markovića bi bio i veliko pojačanje za Orlove u izjednačenoj šampionskoj trci sa Portom.

Napomenimo i da su italijanski mediji spomenuli i da je napadač Partizana Aleksandar Mitrović jedan od nekolicine igrača koji su na radaru Juventusa.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Povezane vesti:


Koreografija u čast Eusebija Benfika 2-0 Porto / Golovi / 12.01.14.
Oskar Kardoso golčinom osigurao pobedu Benfike Oskar Kardoso golčinom osigurao pobedu Benfike
matić Odlične partije srpskih Orlova u Benfiki
Najava meča Benfika – Čelsi
Benfika Kako se Benfika poigrava sa Sportingom


Komentari