Majkla Džonson: Trnovit put do premijer lige - Fudbalski Tipovi

Majkla Džonson: Trnovit put do premijer lige

Jan 2013 | Fudbal Vesti | 0 komentara. Ostavi komentar!

Priča Majkla Džonsona, momka koji je i dalje na platnom spisku Mančester Sitija prava je filmska.

Ipak, njegov film, bar za sada, ima tragičan završetak.
Kao mladi talenat koji je Premijer Ligu osvojio preko noći i kao fudbaler kome se predviđala i reprezentativna karijera, Majkl Džonson je u 2004. godini prešao iz Evertona u Siti sa kojim je 2009. godini potpisao petogodišnji ugovor vredan 25.000 funti nedeljno.
Veliki talenat je, sudeći prema slici koja se pojavila pre nekoliko dana, ostao samo na pridevu ‘veliki’.
Sa dosta kilograma viška, ovaj doskorašnji fudbaler Sitija je postao gledalac, karijera koja je mnogo obećavala stala je u trenu.
Džonson je za Siti debitovao u sezoni 2006/2007, pod Stjuartom Pirsom odigrao je deset utakmica.
U narednoj sezoni je ostavio najveći trag. Dva briljantna gola protiv Derbija i Aston Vile skrenula su pažnju na ovog fudbalera i u tom trenutku sve je išlo kao po loju.
Dolazak Marka Hjuza nije promenio status ovog fudbalera u ekipi Sitija. Iskusni stručnjak je imao poverenje u svog pulena.
„On razume igru, svestan je šta se očekuje od njega i kluba, očekujemo da će još dugo vremena ostati sa nama. Njegove igre su impresivne, mislim da ima potencijala da stigne i do reprezentacije.“, rekao je Hjuz u trenutku kada je Džonson potpisivao petogodišnji ugovor koji i dalje traje.
A onda – preokret.
Povreda stomaka, praćena dvostrukom operacijom kile sve je promenila, period od decembra do marta proveo je van terena.
Oporavak je usledio praćen velikom podrškom kluba i navodnim interesovanjem Liveprula koji je nudio 10 miliona funti za ovog fudbalera.
Ipak, u septembru se povreda stomaka vratila, Džonson je čitavu godinu proveo van terena. U sezoni 2009/2010 odigrao je tek dve utakmice.
Povreda nije bila jedina stvar koja je ovog velikog talenta udaljila sa terena. Kilaža i fizička sprema udaljile su ga od prvog tima Sitija, prošle godine je poslat na jednogodišnju pozajmicu u Lester, pozajmicu koja je prekinuta u januaru usled povrede.

Poslednje što se na ostrvu čulo za ovog momka je to da je imao određenih problema sa pićem i vožnjom u pijanom stanju, a slika na „Tviteru“ je poslednji zapis igrača koji je za kratko vreme prošao put od trnja do zvezda i nazad…
Hoće li uspeti da svoju karijeru vrati na put, ostaje da se vidi…

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Komentari