Maklsfild traži igrače koji će da plate da bi igrali - Fudbal - Vesti

Maklsfild traži igrače koji će da plate da bi igrali

Jun 2013 | Fudbal Vesti | 0 komentara. Ostavi komentar!

Klubovi grcaju u finansijskim problemima, dovijaju se na razne načine kako da dodju do dodatnog novca. Engleski niželigaš Maklsfild našao je zanimljiv način da popuni kasu – svako ko donira 20.000 funti (23.500 evra) moći će da nastupi za klub.

Ipak, klub koji grca u dugovima, već sledećeg dana morao je da je povuče ponudu zbog, kako se navodi, “greške u proceni“.

Naime, uprava Maklsfilda dala je ponudu da svaki muškarac između 18 i 35 godina, koji uplati 20.000 funti u klupsku kasu, može da nastupi deset minuta u bilo kom ligaškom ili meču kupa za ’svilene’.

Onaj ko bi nastupao ne bi morao da bude njihov navijač, dobio bi tri garniture dresova sa svojim imenom i brojem, a imao bi priliku da trenira s klubom i da se nađe na grupnoj fotografiji prvog tima.

“Shvatili smo da bi ova ponuda uticala na takmičarske rezultate kluba, a prešla bi i granicu poštovanja prema integritetu same igre”, navodi se u saopštenju Maklsfilda, “Zbog svega navedenog odlučili smo da povučemo ponudu i da se izvinimo fudbalskim vlastima i klubovima Nacionalne konferencije za našu grešku u proceni”.

Klubu je potrebno najmanje 100.000 funti do kraja Avgusta da bi preživeo.

“Plati da bi igrao” ponuda jedna je od mnogih inovativnih ideja o kojima smo razmišljali proteklih nedelja da bi zaradili potreban novac za opstanak kluba. To je trebalo da bude dobrodušan gest koji bi bio u interesu Maklsfilda i lokalaca”, rečeno je iz kluba.

Prilika da neko ko nije fudbaler zaigra za profesionalni klub nije jedinstven događaj u Engleskoj. Naime, vlasnik Donkastera Džon Rajan nastupio je za taj klub 2003. godine, kada je u 90. minutu poslednjeg kola lige na gostovanju Herefordu ušao kao zamena i time sa 52 godine i 11 meseci postao najstariji ’fudbaler’ koji je igrao za profesionalan klub u Engleskoj.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Povezane vesti:


Junajted of Mančester želi Juseina Bolta u svojim redovima


Komentari