Nije hteo kao Perica Ognjenović

Nije hteo kao Perica Ognjenović

Jan 2013 | Fudbal Vesti | 0 komentara. Ostavi komentar!

Ako ste gledali jučerašnji meč između Brentforda i Čelsija, verovatno ste primetili brzonogog krilnog igrača domaćih Herija Forestera, koji je po oba boka terorisao defanzivce gostiju. Ovaj momak ima 22 godine, u Brentfordu je godinu i po dana, a iza njegovog prelaska u ovaj tim stoji vrlo zanimljiva priča:

– Kada mi je istekao omladinski ugovor sa Aston Vilom, morao sam da potražim novi klub. Između ostalih, bio sam na probi u Ajaksu, i oni su mi ponudili ugovor, ali sam se uprkos tome odlučio za Brentford. Mnogima nije bila jasna moja odluka, ali smatram da sam učinio ono što je bilo najbitnije za moju karijeru u tom trenutku – izjavio je Forester u intervjuu datom klupskom sajtu Brentforda prošle godine.

Hari Forester

Hari Forester

Neverovatno je da je na njegovu odluku uticala karijera nikog drugog do Perice Ognjenovića, bivšeg igrača Crvene Zvede i Real Madrida:

Perica

Perica

– Navijač sam Kvins Park Rendžersa, ali sam, kao dečak, obožavao Real Madrid. To je bilo pre Galaktikosa, imali su moćnu ekipu, skupljao sam postere i isečke iz novina i, kada god sam mogao, pratio sam utakmice. Interesovao sam se za svakog igrača ponaosob, a dobro se sećam svog oduševljenja kada sam u dresu Reala ugledao tadašnje novo pojačanje – u pitanju je bio igrač iz Jugoslavije, čije ime nisam mogao da izgovorim, pa sam ga zvao Pit. Sviđao mi se jer je igrao onako kako sam ja želeo da igram – bio je jako brz i dobar tehničar. Pratio sam njegovu karijeru nakon odlaska iz Reala, i video sam da se nakon toga prosto izgubio. To mi je ostalo u sećanju kao primer toga šta se dešava ako mladi odete u klub gde ne možete da igrate, a nešto slično se u Realu desilo igračima kao što su Drente i Kanales, koji takođe podsećaju na mene po stilu igre. Pošto nisam želeo da odem u Ajaks i da, u razvojnim fudbalskim godinama sedim na klupi, odlučio sam se za “Pčele”, i mislim da nisam pogrešio – zaključuje Forester.

Inače, deluje da Forester zaista nije pogrešio u izboru kluba, s obzirom na to da će moći da bira gde će da igra nakon Brentforda, jer se za njegove usluge trenutno interesuje nekoliko Premijerligaša.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Povezane vesti:
Komentari