Pol Gaskojn, legenda koja se gasi

Pol Gaskojn, legenda koja se gasi

Feb 2013 | Fudbal Vesti | 0 komentara. Ostavi komentar!

Prvo, da vas upozorimo da bi ovaj video mogao da vam izazove prilično snažna osećanja, naročito ako ste nešto stariji, pa ste kao mladići, dečaci ili klinci uživali u majstorijama jednog od najboljih engleskih fudbalera s kraja prošlog veka – Pol Gaskojn.

Pol Gaskojn

Od slavnih dana ostalo je samo ime i poneki snimak koji je svedočio o majstorstvu bivšeg fudbalera Njukasla, Totenhema, Lacija, Rendžersa, Midlsbroa, Evertona, itd.

Ovaj sada 45-godišnjak je hronični alkoholičar, koji je svoj život više puta dovodio na rub samoubistva, a pre nekoliko godina otkrio je da je pio 15 limenki energetskih pića dnevno. Njegovi fanovi verovali su da se popularni “Gaza” izlečio posle poslednjeg tretmana u nizu, ali njegovo pojavljivanje na jednoj dobrotvornoj konferenciji šokiralo je 500 prisutnih.

Gaskoinu su se ruke tresle dok je pokušavao da drži mikrofon, pričao je nepovezano sa gomilom psovki i na kraju pručio: “Imao sam jeb… težak mesec. Jeb… pakao”.

Kada je snimak njegovog “nastupa” procureo u javnost, publika širom Britanije mogla je da uveri u katastrofalno mentalno stanje svog nekadašnjeg ljubimca. Mnoge javne ličnosti zatražile su pomoć za Gaskojna, a jedan od komentara je bio:

“Gaza umire pred našim očima, a mi to gledamo”.

Voditelj programa tokom kojeg je intervjuisan Gaskojn, Teri Bejker, rekao je:

“Užasno sam zabrinut za njega. Potrebna mu je momentalna pomoć. Njegov život svakodnevno je u opasnosti, jer je on teški alkoholičar”, rekao je Bejker, ali i otkrio da Gaskojnu nije uvek prijao boravak u specijalizovanim ustanovama.

“Ispričao mi je jednom da je jedan pacijent preminuo na njegovim rukama u jednoj od ustanova u kojima je boravio i da se još nije oporavio od tog šoka, Možda niko ne može da ga spase, nisam ni sam siguran više”.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Povezane vesti:
Komentari