Prevario srpsku mafiju za 200.000 evra

Prevario srpsku mafiju za 200.000 evra

Feb 2013 | Fudbal Vesti | 0 komentara. Ostavi komentar!

Srpska mafija pokušala je 2002. godine da preko bivšeg rumunskog fudbalera Laurencijua Regekamfa namesti utakmicu Bundeslige Bajern – Kotbus (3:1), objavio je rumunski list “Gazeta sporturilor”. Regekamf je u to vreme bio igrač Kotbusa, a sada je trener Steaue.

Dve osobe, koje su se predstavili kao Mile i Zoran, od kojih je jedan bivši funkcioner Obilića, dali su Regekamfu 200.000 evra da isposluje poraz svoje ekipe od tri gola. Međutim, pošto nije uspeo, dvojac iz Beograda krenuo je u Bukurešt da traži novac od Regekamfa preteći mu smrću ukoliko to ne učini.

Regekamfa je navodno spasao prijatelj, takođe bivši igrač, i to bukureštanskog Dinama, Kornel Dinu, koji je preko svojih beogradskih veza sredio stvari.

Upravo je bivši igrač i trener, a sada funkcioner bukureštanskog Dinama Kornel Dinu otkrio za rumunsku “Gazetu sporturilor” sve detalje afere sa nameštanjem meča Bajern – Kotbus iz 2002. godine.

– Kontakirao je sa mnom Julijan Kirica, Regekamfov venčani kum, i rekao mi da je on upao u velike nevolje sa srpskom mafijom. Regekamf je u septembru 2002. godine dobio 200.000 evra od srpske mafije iz Beograda da u meču Kotbusa i Bajerna namesti da Kotbus izgubi sa tri gola razlike. Ali, meč je završen sa 3:1 za Bajern i počeli su problemi. Opasni tipovi iz Srbije su tražili da vrati pare, što je on odbijao. Tada me zvao Kirica sa molbom da spasavam Regekamfa jer su iz Srbije ka Rumuniji krenuli neki opasni tipovi sa namerom da povrate pare ili… Znate već šta sledi u takvim situacijama. Imam veze u Beogradu i preko svojih poznanstava sam sredio stvari i Regekamf se nekako izvukao – otkrio je Dinu.

U spornom meču, Regekamf je zamenjen u 66. minutu pri rezultatu 2:1 za Bajern, zato što je odigrao loše. U tom trenutku stvari su izmakle kontroli, jer igrači na terenu nisu bili upoznati sa nameštaljkom. Bajern je do kraja dao još jedan gol, meč je završen sa 3:1, nameštaljka nije uspela.

U međuvremenu oglasio se i Regekamf, demantujući da je bilo šta od onoga što je izneo Dinu tačno.

– Takve stvari neko može da priča samo posle droge ili mnogo alkohola. Nikada u životu ni kao trener ni kao igrač nisam odigao namešten meč – rekao je Regekamf uputuvši niz teških reči na račun Dinua.

Mnogi navijači Steaue su sumnjali u verodostojnost iskaza, pošto su bili uvereni da je u pitanju podvala iz rivalskog Dinama. Ipak, da je priča istinita govori i podatak da su se u Rumuniju već zaputili zvaničnici iz Nemačke, a uskoro se očekuje i poseta Srbiji. Moguće je da je to samo početak afere, jer ima indicija da su Regekamf i srpska mafija namestili bar još dve utakmice. Ovi mečevi su samo delić najveće afere u istoriji fudbala koju je raskrinkao Europol objavom da je više od 380 utakmica u Evropi i još oko 300 u ostatku sveta namešteno.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Povezane vesti:
Komentari