Zašto Radivoje

Zašto Radivoje, zasto Srbine?

Jan 2013 | Fudbal Vesti | 0 komentara. Ostavi komentar!

Nepristojni Slovenac sa klupe reprezentacije vređao srpske novinare pred kraj utakmice petog kola grupe C.

“A, ko je onaj junak sa slovenačke klupe što nam je pokazao lakat i opsovao nas pred kraj meča”, upitasmo Slovence posle velikog dvoboja bivše “braće”.

“On ja vaš, Radivoje Stanić”, odgovoriše i, onako, od srca se glasno nasmejaše srećni i zadovoljni zbog trijmufa “zmajčeki”.

“Ma, može i brat rođeni da nam bude, ali takvo ponašanje je ispod svake granice ukusa”, rekosmo im uz par baš sočnih psovki na njegov račun. Njihova lica se uozbiljiše…

Ta tema je istog momenta arhivirana, produžili smo svi zajedno na pivo. Mi da lečimo tugu zbog poraza, a oni da proslave veliku pobedu. Zaslužili su je…

Nego, da se vratimo mi na našeg Bogoja, pardon Radivoja.

Onog trenutka kada sam saznao da je omanji bucmasti, samo naizgled, simpatični čovek poreklom Srbin, kroz glavu mi je proletela čuvena scena iz filma “Boj na Kosovu”. Znate onaj deo kada se Žarko Laušević u ulozi Miloša Obilića obraća izvesnom vidaru Bogoju, koji je u međuvremenu postao Mustafa.

Završava se rečima: “Ako je Turčin krvav do lakata, on (Srbin poturica) mora do ramena”.

Primer na delu u dvorani Prinsipe Filipe!

Radivoje je tehnički rukovodilac slovenačke reprezentacije i nikome nije jasno zbog čega je tako reagovao u trenucima kada je njegov tim lomio krila “orlovima”. Zašto to nismo doživeli od Deniča, Kavtičnika, Bezjaka, Doleneca?

Bila je prisutna nervoza u novinarskoj loži, ali ona nijednog trenutka nije narušila korektnu, pa u neku ruku i prijateljsku atmosferu među kolegama iz bivših republika SFRJ. Svako od nas došao je u Španiju da profesionalno odradi svoj deo posla i da podrži svoj nacionalni tim u granicama koje ti profesija dozvoljava.

Da ste videli samo Poljake kako reaguju dok traje meč, pa i te Slovence. Svi skaču, nerviraju se, dobacuju svojim igračima… Naravno, ni mi Srbi nismo bili ništa bolji ni gori od njih.

Sportski smo bodrili Ilića i drugove.

Radivoje je sedeo na klupi Slovenaca i očigledno ga je naše pozdravljanje Srbije mnogo pogodilo. Toliko, da je u jednom momentu, kod gola za njihovo vođstvo 31:30, ustao, okrenuo se prema nama i sa savijenim laktom dobacio: “Evo vam ga”!

Zbunjeni, tek posle nekoliko sekundi shvatili sam njegov nekulturni gest prema srpskim novinarima i novinarkama. Iznad nas su sedele kolege iz Španije. Ni one nisu mogle da se načude takvoj reakciji.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Povezane vesti:
Komentari